Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

Stressz, feszültség, idegesség, alvászavar - természetes megoldás

Hogy ne a pánik legyen az úr, itt az "aranygyökér"!

2019. október 12. - Ildijó
mirejóarhodiolin jpg

 

Érdekes módon, éppen a legfejlettebb országokban, ahol a legnagyobb a jólét, ott jellemzőek a stressz okozta, testet-lelket nyomorító betegségek. Az amerikai polgárok például hosszú éveken át, fáradhatatlanul küzdenek az anyagi jólét megteremtésén, majd a megszerzett pénz jelentős részét - nemzeti szinten dollár milliárdokat - költenek pszichiáterre, hogy kigyógyítsa őket a túlzott elvárások, a teljesítmény centrikusság, a felgyorsult élettempóval járó stressz következményeiből. Ez lenne az igazi megoldás? Esetleg mesterséges izgató és nyugtató szerek? Aligha. Kár lenne a civilizációs ártalmakat civilizációs ártalmakkal tetézni. Létezik egy természet adta stressz-ellenszer, a Rhodiola Rosea.

A betegségek hihetetlenül nagy hányada, 80%-a kötődik a szervezetet ért stressz-hatásokhoz. Érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbaj, depresszió, daganatos betegségek és még sorolhatnánk.

Egy zsarnok főnök, egy utálatos kolléga, egy kiállhatatlan szomszéd, egy erőszakos idegen által okozott feszült helyzetre az emberi agy ugyanúgy válaszol, mint évmilliókkal korábban az ősember, az őt ért fenyegetésekre. A másodperc tört része alatt mobilizálja a szervezet biokémiai arzenálját, felkészülve a menekülésre, vagy a támadásra. A civilizált társadalmi környezetben, azonban már nincs mód levezetni a felhalmozott energiákat, a stressz-reakció nem alkalmas a problémák kezelésére. A feszültség halmozódik. Cselekvés hiányában megrekednek a biokémiai változások, felborítva ezzel a szervezet biokémiai egyensúlyát.

Képtalálat a következőre: „rendeld meg”

Stresszhelyzetben megindul az adrenalin és/vagy noradrenalin hormonok elválasztása. Az egyik a haraghoz, a dühhöz kapcsolódik, a másik a félelemhez. A test izmai egyszer csatára vagy gyors menekülésre vannak felkészítve, máskor az eredmény közel van a bénultsághoz, félelem hatására a test szinte lemerevedik. A különbség látszik az arcon, düh hatására kivörösödik, félelem hatására elsápad. A stresszre adott gyakori válasz a szorongás és félelem, a harag, amely agresszióhoz vezet. A visszafojtott sorozatos agresszió betegséget eredményez. Ha a stressz folyamatos, és az egyén nem küzd meg vele sikeresen, a fásultság depresszióba csaphat. A depresszió tehetetlen reménytelenség érzés.

Különös módon a modernkor népbetegségére, egy kelet-európai és ázsiai népek által évezredek óta ismert, a népgyógyászatban előszeretettel használt gyógynövény a Rhodiola rosea jelenthet megoldást.

Tibetben már 1200 évvel ez előttről is vannak írásos feljegyzések az "aranygyökér", vagy "sarki gyökér" a rhodiola rosea gyógyító hatásáról. Az Qing Dinasztia uralkodásának századaiban (1644-1911 i.sz.), a katonák folyamatosan fogyasztják a rhodiola rosea gyógynövényt erősítőszerként és életerő esszenciaként energiáik feltöltésére. Alkalmazták rossz hangulat ellen, krónikus fáradtság ellen, a nagy magasságokban jelentkező hegyi betegség ellenszereként, és mint serkentőszert a rhodiola rosea a munkateljesítmény javítására is kiváló hatással bír. Kínában a Rhodiola rosea gyökerét, szívinfarktus megelőzésére alkalmazzák vértisztító- és vérkeringést serkentő hatása miatt. Az orosz népgyógyászatban a rhodiola rosea gyógynövényt évszázadokon keresztül eredményesen alkalmazták megfázásra, influenza jellegű betegségek kezelésére, a szív erősítésére. Hitük szerint, a rhodiola rosea teájának napi fogyasztása 100 éves életkor elérését teszi lehetővé, és a rhodiola rosea fogyasztóját megerősíti a testet és lelket ért káros hatásokkal szemben.

A múlt században orosz tudósok megállapították, hogy a Rhodiola rosea hatóanyaga erősíti az ellenálló képességet, a szervezetből stressz reakciókat kiváltó fizikai, kémiai, biológiai hatásokkal szemben. Az adaptogén elnevezést is egy orosz tudós, Lazarev használta először 1947-ben. Ő olyan anyagként definiálta az adaptogént, mely képessé teszi az élő szervezetet a stresszkeltő anyagok közömbösítésére, az általános ellenálló képesség erősítésével. A Szovjetunióban készült kutatási anyagok publikált eredményei, mind megerősítik az idegpályák ingerület átviteli képességére, a központi idegrendszerre és a keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatást.

2000-ben érdekes írás jelent meg egy nemzetközi orvosi szaklapban, egy Rhodiola rosea kivonattal végzett kontrollcsoportos vizsgálatról. 56 fiatal és egészséges orvos és orvosnő teljesítményét vizsgálták, a megterhelő éjszakai műszak során. Több szellemi funkciót, rövidtávú memóriát, koncentrációképességet, az audiovizuális észlelést együttesen mértek, figyelve a fáradás jeleit az idő előrehaladtával. A csoport egyik része 170 mg Rhodiola rosea kivonatot kapott. A Rhodiola rosea szedők 20%-kal jobb szellemi funkciókat mutattak a vizsgálat két hete alatt, mint a kontrollcsoport, akik nem kapták a rhodiola rosea kivonatot.

A Rhodiola Rosea „hatóanyagkoktél” kiegyensúlyozó, a stressz hatását mérséklő és immunvédő hatást fejt ki. Javítja, vagy helyreállítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását. A rhodiola rosea az immunrendszer és a hormonszint egyensúlyban tartásával, homeosztázist hoz létre a szervezetben. Az endogén epioidok-nak nevezett fájdalomcsillapító, szívsegítő vegyületekkel védi a szívet a szabálytalan szívműködéstől, normalizálja a rendellenes szívverést. Erősíti a rhodiola rosea a szervezet mérgekkel szembeni ellenállását. Növeli a szexuális energiát. Cukorbetegekben serkenti az inzulin előállítását. A Rhodiola rosea,  rosavin és a salidroside hatóanyaga növeli szerotoninszintet az agyban és így csökkenti, vagy eltünteti a depressziós állapotot. Védi a májat a mérgező anyagoktól. Elképesztően magas antioxidatív tulajdonságai alapján hatással van a rákos folyamatokra, kialakulás előtt és után. A rhodiola rosea javítja a sportolók teljesítőképességét és kitartását az összehúzó izomrostok tömegének növelése révén. Javítja az anyagcsere tartalékok kihasználását, az általános közérzetet, a szellemi frissességet, jó hatással lehet a rhodiola rosea az emlékezetet és általában a szellemi teljesítőképességre.

Képtalálat a következőre: „rendeld meg”

A Rhodiola rosea hatóanyagáról, valamennyi ismeretet tekintetbe véve elmondható, hogy antidepresszáns,  szívet védő, keringést javító hatása lehet, és javíthatja a központi idegrendszeri funkciókat.

A rhodiola rosea számos élettani folyamatra gyakorolt, összetett hatással igazi nagyágyúnak számíthat a stresszel szemben, emellett semmilyen mellékhatás nem ismert vele kapcsolatban. A rhodiola rosea hatóanyagait tartalmazó kivonat olyan természetes, mint az érintetlen környezet, ahonnan az "aranygyökér" származik.

Kapcsolódó: 
 
resveratrolhatása jpg supermega50 jpg prosztata jpg bőr,haj,köröm jpg rhodiolarosea jpg 
agyegészsége jpg oxigéncseppenergia jpg oxigénpótlás jpg stressz,magnézium jpg Rhodiolin jpg  stressz,rohanás jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr815219216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása