Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

A ginkgo-biloba az agyserkentő. Fülzúgás, nehéz koncentráció

Az agyi egészség őrzője

2018. augusztus 06. - Ildijó

agyegészsége jpg

A ginkgo biloba egy ősi gyógynövény

 A ginkgo biloba a földön az egyik legősibb, élő fafajta. A kutatók egyik legszélesebb körben kutatott, tanulmányozott gyógynövénye. A ginkgo bilobát régóta használják a hagyományos orvoslásban a különböző betegségek kezelésére és az egészség megőrzésére. A tudományos kutatások bebizonyították jótékony hatását. A ginkgo bilobát Európában széles körben használják a kognitív funkciók javítására. De ezenfelül előmozdítja a celluláris védelmet, így a ginkgo biloba pozitív hatással lehet a memóriára és a gondolkodásra is. Javíthatja a gondolkodást, a tanulási képességet, de erősíti a szociális viselkedést és javíthatja a hangulatot is. A ginkgo biloba legismertebb tulajdonsága, hogy javítja a memóriát. Arra is használják, hogy növelje a vér áramlását az egész szervezetben és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is igen előnyös lehet. Vérhígítók szedésekor ne használjuk.

A fájós lábak kezelésére 

A lábfájásért a sántításért a lábakban a beszűkült artériák is felelősek lehetnek, ezáltal csökkent véráramláshoz vezetnek a végtagokban és fájdalommal járnak. Több tanulmány is alátámasztja, hogy a ginkgo biloba használatával csökkenthetőek a lábfájás, sántítás tünetei, mint például az erős fájdalom és a duzzanat is. A ginkgo bilobáról bebizonyították, hogy javítja a vér áramlását, ezért az ízületek mozgását is jótékonyan befolyásolhatja. A maryland Egyetem nyolc tanulmányt publikált a témában, melyek mind kimutatták, hogy a ginkgo bilobával kezelt sántító betegek sokkal hosszabb távot voltak képesek megtenni, mint azok, akiket placeboval kezeltek. A rendszeres sétagyakorlatokon bebizonyosodott, hogy a ginkgo biloba ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.
 

A makula-degenerációra is hatással lehet

Tovább olvasom >> 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5314165783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása