Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

A klorofill segítség a méregtelenítésben

Lúgosítás és a test méregtelenítése

2018. szeptember 13. - Ildijó
klorofilllúgosítás jpg
 

A klorofill egy zöld pigment a növényekben, ami segíti a fotoszintézishez szükséges fény felvételét. Gyakran emlegetik úgy, mint a növények „vére”, mivel magában foglalja a növény működéshez szükséges alapvető összetevőket, ami a növekedéshez és a szaporodáshoz kell. Minden zöld növény tartalmaz klorofillt bizonyos mértékben, azonban az egészen sötétzöld növények azok, amik a legnagyobb koncentrációban tartalmazzák azt.

Mivel az emberek nem képesek a fotoszintézisre, ezért a klorofillt sem ugyanúgy használjuk, mint a növények. Tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a klorofill nagyon erőteljes fitonutriens (a növények azon a szerves alkotóelemei, amik jótékony hatással vannak az emberi egészségre, de nem létfontosságúak a szervezet számára), ami rendkívül jótékonyan hat a szervezetre, ha a táplálékkal együtt vagy táplálék-kiegészítőként visszük be.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a lúgosítás és a test méregtelenítése , és a klorofill fontos szerepet játszhat ebben a folyamatban. Mindannyian megtisztítjuk és mossuk testünket naponta, de szükséges a test belső megtisztulását is. Miért használod el idődet és pénzedet a drága eszközökre és a méreg drága eljárásokra, amikor a legjobb eszköz a saját erőfeszítéseid támogatására? Folyékony klorofill CaliVita terméke,  alapja a klorofill ami speciális segítséget nyújt testednek a lúgosító és méregtelenítő folyamatban. 

A klorofill egy zöld porfirin anyag, magnéziumot tartalmaz, mely növények zöld színnel jelennek meg. A klorofill minden zöld növényben megtalálható, pl. A zöld leveles növények, amelyek megtalálhatók a kerti zöldségek (brokkoli, saláta, petrezselyem, stb), algák és számos más növények (lucerna, csalán, stb.) A név a görög "chloros = green" és "phyllon = leaves" görög szavakból származik. Kémiai szerkezetének leírására Dr. Richard Willstatter 1915-ben megkapta a Nobel-díjat. Amikor, 15 évvel később, egy másik kutató, PhD. Hans Fishert is jutalmazták Nobel-díjat kutatás a kémiai összetétele a hemoglobin, megtalálása szinte azonos szerkezete a két anyag okozott megelégedettség. Míg a hemoglobin vasiont tartalmaz, a hasonló struktúrájú klorofill tartalmaz  magnéziumot .


A népi gyógyászatban is ismert a klorofill. Nagyon jók a  gyógyászati tulajdonságai
 ami több ezer éves hagyományra tekint vissza. Nevezik a test dezodorának is. Segítség a rossz lehelet elűzésében, rossz testszag, kellemetlen széklet szag, / vizeletet is méregtelenítheti és még fertőtleníthetőszer lehet a sebek számára is.

A legjobb klorofillforrások

Általános szabályként igaz, hogy minél zöldebb egy növény, annál több klorofillt tartalmaz. Ezért a sötétzöld fűszernövények és zöldségek, úgy mint a kelkáposzta, petrezselyem, koriander, spenót, articsóka, brokkoli a legjobb táplálékból nyerhető klorofill források. Az alga, azaz spirulina, tengeri zöldségek, mint a tengeri hínár és tengeri füvek szintén gazdagok klorofillban. Vitán felül a legmagasabb klorofill tartalmú ital a búzafűlé, ami a klorofillon kívül még más értékes tápanyagokat is tartalmaz.

 

Kapcsolódó kép

 Rendelhető a webáruházból >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5414239057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása