Magas hatékonyságú emésztőenzimek kombinációját juttatja a szervezetbe, ezáltal segíti az emésztést.
Elődeinél erősebb, komplexebb, korszerűbb!
Tudnod kell, hogy a hosszan tartó elégtelen emésztés és - felszívódás többek között az immunrendszer gyengüléséhez, fáradtsághoz és kimerüléshez vezethet.
De ezt nem kell kivárni!
Talán közhely, de a legfontosabb, hogy csökkentsd életedben a stresszt!
Hagyd abba a rendszertelen és kapkodva evést és teremts megfelelő, nyugodt körülményt az étkezésekhez! A gyorsételek helyett fogyassz egészséges ételeket!
Ha kitapasztaltad milyen ételekkel gyűlik meg a bajod, használj emésztőenzim-pótlást!
Miért jársz jól, ha a Papaya PLUS-t választod?
- Nem csak egy tápanyag lebontására fókuszál, hanem komplexen, az összes fontosabb emésztést segítő enzimet tartalmazza: így segít a szénhidrát, a zsír, a fehérje, és a laktóz lebontásban is.
- Nem csak nyomokban tartalmaz enzimeket, hanem magas hatóanyag-tartalommal bír.
- A teljes népesség 65%-a küzd valamilyen fokú laktózintoleranciával. Ahogy említettük, új termékünk, a Papaya PLUS a laktóz lebontását is segíti.
- Rágótabletta formájában tartalmazza az enzimeket. Így azok számára is kényelmes megoldást nyújt, akik nyelési problémákkal küzdenek.
-
A papaya (Carica papaya) egy gyorsan fejlődő, rövid életű, 2-10 m magasra növő kistermetű fa. Valószínűleg Dél-Mexikó és Costa Rica az őshazája, de ma már számos trópusi országban termesztik a világ több pontján: Ausztráliában, Hawaii-on, Indiában, Sri Lankán, a Fülöp-szigeteken, Dél-Afrikában és Nigériában.
A fő összetevőről a papayáról
A papaya erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató, a gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti. Természetes savlekötő, reflux kiegészítő terápiája. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet.
A papaya közel száz enzimet hordoz magában. A papaya C-vitaminban és karotinoidokban is szokatlanul gazdag. Az erjesztett papayában, az erjesztés folyamatával (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak.
A növény leírása: A dinnyefát a térítők közötti trópusi területek gazdag talaján termesztik. A mintegy 10 m. magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el. Az apró, zöldes színű porzósvirágok a levelek hónaljában ülnek. A nagyobb termős virágok önállón vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga bogyótermés, amely 5 kg-ot is nyomhat. A dinnyefa lombkoronájával és fürtökben csüngő termésével a pálmafára emlékeztet, kétlaki növény. A szára húsos és egyenes, általában 15-20 cm átmérőjű, a belseje pedig általában üres. A levelek hossza általában 50-90 cm alakjuk a pálmalevelekhez hasonlít. A hím virágok nagyon kicsik, zöld színűek, a termékeny virágok pedig nagyobbak.
A papaya gyümölcs alakja hasonlít a dinnyére, kérge sima és keskeny, zöld színű, ha még a gyümölcs éretlen és érett állapotban pedig narancsos-sárga. A gyümölcs pépje puha és lédús, amikor a gyümölcs érett, íze édes és aromás, amikor éretlen, akkor pedig savanyú. Belsejében számtalan mag található, amit zselészerű réteg védelmez.
A termésből származó papayatejet a még fán lévő, éretlen gyümölcs lecsapolásával, bemetszésével vagy bevágásával nyerik. A papayatej tartósításához elengedhetetlen szárítás a napon történik. A begyűjtés idején még fehér és folyékony anyag a szárítás során sárgásbarna árnyalatot kap és húskivonat szagára emlékeztető illatot áraszt. Miden egyes gyümölcsből mintegy 10 g tej nyerhető, amelynek 20 %-a porrá szárított nyers papain lesz. A papaint tabletta, kapszula, kenőcs és különféle gyógykészítmények formájában alkalmazzák.
Egyre szélesebb körű elterjedése ellenére kevés tudományos bizonyíték áll rendelkezésre a hatására vonatkozóan, ám növekvő népszerűsége azt támasztja alá, hogy valóban kedvezően hat az egészségünkre.
Korábbi klinikai megfigyelések során felfedezték, hogy jótékonyan befolyásolja a székrekedést, a gyomorégést, továbbá az irritábilis bél szindrómában szenvedők tünetei is enyhülnek, miután papaya készítményt fogyasztanak. Egy 2013-as bécsi tanulmányban bizonyítást nyert, hogy jelentős mértékben enyhíti a székrekedésben és puffadásban szenvedők tüneteit, és megállapították, hogy a papaya készítmények fogyasztása hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez és javítja a különféle működési zavarait.
A papaya elsősorban mint a rendellenes emésztés gyógyítója ismert: általános jó hatással van az emésztőrendszerre, a gyomorra és a belekre, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, és mint természetes savlekötő különösen ajánlott savtúltengés és reflux betegség esetén. Ám ennél sokkal többre képes. Levelét, gyümölcsét és magvait egyaránt felhasználják gyógyító célokra. A magvak szélhajtó, féreghajtó, fogamzásgátló, szomjoltó tulajdonsággal rendelkeznek, kivonatukat illetve főzetüket a népi gyógyászatban vérző aranyérre valamint megnagyobbodott máj és lép kezelésére, cukorbetegség kontrollálására, magas vérnyomásra és emelkedett koleszterinszintre használják. A magból készült paszta övsömör és pikkelysömör ellen lehet hatásos. A magok továbbá gombaellenes és erős antioxidáns hatással is rendelkeznek.
A fermentált papaya étrendkiegészítő kedvezően módosítja az immunológiai, hematológiai, gyulladásos, érrendszeri és oxidatív stressz által kiváltott károsodásokat. Az oxidatív stressz által okozott sejtkárosodással és gyulladással számos súlyos betegség kialakulása hozható összefüggésbe, szerepük van a rákbetegségek, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a szív- és érrendszeri zavarok, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a stroke kialakulásában valamint az öregedés folyamatában. Alzheimer-kóros sejtmodellekkel történt vizsgálat kimutatta a papaya koncentrátum neuroprotektív hatását, ugyanis jelentősen képes módosítani a béta-amyloid nevű fehérje mérgező hatását (az Alzheimer-kóros betegek agyában kialakuló plakkok ilyen fehérjét tartalmaznak.)
Ezen betegségek esetén a papaya koncentrátum fogyasztása előnyös lehet gyulladásgátló, antioxidáns és immunstimuláló hatása révén.
Fogyasztása az előírt, ajánlott adagolásban biztonságosnak tekinthető. Fogyasztását papain és latex allergia esetén kerülni kell. Véralvadásgátló gyógyszerek (warfarin) szedése esetén a papaya fokozhatja a gyógyszer hatását, ebben az esetben forduljunk orvosunkhoz a helyes dózis beállításáért, ha a gyógyszer mellett papaya koncentrátumot szeretnénk fogyasztani. – Források: 1. Neuro Endocrinol Lett. 2013;34(1):38-46., 2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3374564/Phytochemical and Antifungal Profiles of the Seeds of Carica Papaya L.-Onkar Singh and M. Ali 3. Molecules. 2011 Jul 25;16(8):6179-92. doi:10.3390/molecules16086179.,
Rendelhető: a Vitaminka webáruházból kattints ide <<
Ezek is érdekesek lehetnek: