Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

A ginkgo-biloba az agyserkentő

Fülzúgás, nehéz koncentráció

2019. október 12. - Ildijó

agyegészsége jpg

A ginkgo biloba egy ősi gyógynövény

 A ginkgo biloba a földön az egyik legősibb, élő fafajta. A kutatók egyik legszélesebb körben kutatott, tanulmányozott gyógynövénye. A ginkgo bilobát régóta használják a hagyományos orvoslásban a különböző betegségek kezelésére és az egészség megőrzésére. A tudományos kutatások bebizonyították jótékony hatását. A ginkgo bilobát Európában széles körben használják a kognitív funkciók javítására. De ezenfelül előmozdítja a celluláris védelmet, így a ginkgo biloba pozitív hatással lehet a memóriára és a gondolkodásra is. Javíthatja a gondolkodást, a tanulási képességet, de erősíti a szociális viselkedést és javíthatja a hangulatot is. A ginkgo biloba legismertebb tulajdonsága, hogy javítja a memóriát. Arra is használják, hogy növelje a vér áramlását az egész szervezetben és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is igen előnyös lehet. Vérhígítók szedésekor ne használjuk.

A fájós lábak kezelésére 

A lábfájásért a sántításért a lábakban a beszűkült artériák is felelősek lehetnek, ezáltal csökkent véráramláshoz vezetnek a végtagokban és fájdalommal járnak. Több tanulmány is alátámasztja, hogy a ginkgo biloba használatával csökkenthetőek a lábfájás, sántítás tünetei, mint például az erős fájdalom és a duzzanat is. A ginkgo bilobáról bebizonyították, hogy javítja a vér áramlását, ezért az ízületek mozgását is jótékonyan befolyásolhatja. A maryland Egyetem nyolc tanulmányt publikált a témában, melyek mind kimutatták, hogy a ginkgo bilobával kezelt sántító betegek sokkal hosszabb távot voltak képesek megtenni, mint azok, akiket placeboval kezeltek. A rendszeres sétagyakorlatokon bebizonyosodott, hogy a ginkgo biloba ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.
 

A makula-degenerációra is hatással lehet

A makula-degeneráció egy progresszív szembetegség, ami a retinát is érinti. az Egyesült Államokban az idősek körében ez a betegség a vakság első számú oka. A Maryland Egyetem szerint a ginkgo biloba olyan aktív vegyületeket tartalmaz, melyek segíthetnek megállítani  vagy jelentősen csökkenthetik a makula-degeneráció tüneteit. A ginkgo bilobáról kimutatták, hogy segíthetnek megerősíteni az idegsejteket és a szemben található véredényeket.

A fülzúgásra milyen hatással lehet

Ha cseng-zúg a fülünk vagy érdekes hangokat tapasztalunk, az minden esetben igen kellemetlen lehet mindenki számára. A fülzúgás azonban nem egy önnáló betegség vagy egy  múlandó állapot, hanem sokkal inkább egy betegegség, probléma tünete lehet. A fülsérülései, a keringési rendellenességek vagy az életkorral járó halláskárosodás, mind-mind oka lehet. A fülzúgást ennek megfelelően kell kezelni. A kezelések a betegségek fajtájának megfelelően változnak, de mindegyik kezelés hatékony kiegészítője lehet a ginkgo biloba.

A fülzúgás vagy tinnitus fantom zajokat jelent a fülben, melyek lehetnek csengések, búgások, zúgások vagy füttyök. Ezeket a hangokat lehet hallani az egyik vagy mindkét fülben és lehetnek olyan hangosak is, hogy befolyásolják a gondolkodás képességét, zavaróan hatnak a mindennapokban, olykor még a munkavégzésre is hatással lehetnek. A fülzúgás leggyakoribb oka lehet a külső, közép- vagy belső fül problémái. Ritkábban okozhatja e problémát a véredények duzzanata vagy a belső fül csontjának problémáit. A fülzúgás lehet tünete a korral járó hallásvesztésnek, a fülzsír okozta elzáródásnak, de a stresznek, a depressziónak, a Meniere-betegségnek vagy a fej-nyaki sérüléseknek is. A kezelés pedig a kiváltó októl függ, de bizonyos alternatív terápiák, antidepresszánsok, és bizonyos kiegészítők és gyógynövények is segíthetik a gyógyulást.

A ginkgo bioba egy olyan gyógynövény, ami erős antioxidáns hatásokkal és keringést segítő tulajdonságokkal bír. Két fontos hatóanyagot, flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaz, melyek védik az idegeketet, a véredényeket, a szívizmokat,valamint javítja a vér áramlását és tágítja a vérereket. A ginkgo biloba ma már kapszula, tabletta, folyékony kivonat és tea formában is beszerezhető. Mivel a fülzúgás gyakran társul érrednszeri betegségekkel, a ginkgo biloba igen hasznos lehet, hiszen a vérkeringést is serkenti. A tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy a ginkgo biloba enyhíti a fülzúgás tüneteit. A kutatók bebizonyították, hogy a fülzúgás tüneteinek kezelésére a ginkgo biloba jelentős javulást mutatott.

Rendelhető a Vitaminka webáruházban

 

Ezek is érdekesek lehetnek:

algahatása jpg  resveratrol jpg  acai jpg  immunrendszer jpg  bőr,haj,köröm jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr915219206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása