Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

Miért fontos a vízivás?

2017. május 19. - Ildijó
imagel252 jpg

 

GONDOLTA VOLNA, AMIKOR FÁRADTNAK ÉRZI MAGÁT ÉS NEM TUD KONCENTRÁLNI, HOGY A BAJT EGY POHÁR VÍZZEL LEHET ORVOSOLNI?

 A napokban találkoztam egy régi ismerősömmel aki azonnal panaszkodással kezdte a beszélgetést, amit én nem nagyon szeretek. Az illem megkívánja, hogy meghallgassam ezért nagyon odaadóan figyeltem, és azon kaptam magam, hogy nem szóltam bele a mondókájába. ( Ami nálam nagyon ritka, aki ismer tudja, hogy gyors vélemény nyílvánításra vagyok hajlamos, ami nem minden esetben jó dolog. ) Elmesélte, hogy az unokájával mennyi baj van az iskolában, nem figyel rendetlen, még az órákon a padban sem tud nyugodtan ülni. Még besem fejezte mondókáját, én már azon gondolkodtam hogyan segíthetnék neki ezen a problémán. Kis idő múlva fel is tette a kérdést, (tudta hogy vitamin készítményekkel foglalkozom ) hogy tudok-e valamit ajánlani a gyereknek. Ekkor már én is szóhoz jutottam, azonnal átfutott az agyamon melyik készítményünk lenne jó a gyerkőcnek, Omega3, Lion Kids+D, D vitamin, Gumi-vitamin? A CaliVitánál bő a választék és mind természetes, szinezék és tartósítószer mentes ezért is szeretik a szülők. Nagyon jó a hatóanyag összetételük, jók a tapasztalatok!

Képtalálat a következőre: „vízivás jelentősége”

De felmerült bennem még egy kérdés! Iszik a gyermek elég vizet? Megis kérdeztem, a válasz az volt amire számítottam, hogy nagyon keveset. Mondtam akkor itt is kezdődhet a baj! Sok folyadékot kell itatni a gyerekkel de nem cukros, tartósítószeres italok formályában hanem vízet. Ők sem gondoltak erre, de ha jobban belegondolnak sok igazság van benne, mondta a nagymama. Természetesen vitamin készítményt is ajánlottam neki, aminek határozottan örült. Amikor legközelebb találkoztunk elmesélte, hogy nehezen de sikerült a cukros üdítőket száműzni, és ma már a természetes tiszta vizet fogyasztja az egész család. Az unokája imádja Gumi-vitamint ezért el kellett dugni előle mert édességként szerette volna csemegézni. És a legfontosabb az iskolában figyel, sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lett, kevesebb vele a probléma. nagyon örültem, hogy tudtam segíteni és már nem panasz áradattal kezdődik a beszélgetésünk.

Azóta már a családja is fogyasztja a CaliVita termékeit, bizalmat szavaztak nekem és a termékeknek!

Ez nekem egy nagyon nagy elismerés. Köszönöm! 

Bővebben a vízivás fontosságáról

A vízivás nem divat, hanem egy nagyon fontos dolog! A gyerekek inkább választják a cukrozott üdítőket, mint a csapból is folyó, számukra ízetlen vizet. A gyerekekkel kiskorban megkell ismertetni a VIZET! Ismerek olyan gyereket aki 4 éves és még vizet nem ivott! Csak a cukros édes üdítőket hajlandó meginni, ( megis látszik rajta ), de a szülő szerint csak azokat szereti. Szerintem itt jön a szülők felelősége, Ök azok akik hatással példamutatással kell hogy legyen, ha gyerek azt látja, hogy any is apa is azt fogyasztja akkor ne várjuk el, hogy a gyerek ne ezt a példát kövesse.

Ők még nem érdeklődnek a tényekről, és számokról a vízről.

 

Képtalálat a következőre: „vízivás jelentősége”

 

Egy felnőtt ember 65-70 százaléka, újszülöttnek 80 százaléka,

egy megtermékenyített petesejt 96 százaléka víz.

A víztartalom a szerveinkben is más és más.

A szem üvegteste például 99 százalék vizet tartalmaz,

az agynak 75 százaléka,

a szívnek 79 százaléka,

míg a májnak 86 százaléka a víz.

A tiszta víz testünk létfontosságú alkotórésze.

 Megismerhetnek egy figyelemreméltó orvost,  Dr. Fereydoon Batmanghelidj-el.

 

A képen Dr.Batmanghelidj látható.

 

Ö egy nemzetközileg elismert, híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. Batmanghelidj Iránban született, Skóciában szerzett diplomát, Londonban szerzett gyakorlatot. Iránba való visszatérése előtt Angliában praktizált, ahol kulcsfontosságú szerepet töltött be a kórházak és orvosi központok fejlesztésében. Mikor 1979-ben az iráni felkelés kitört Dr. Batmanghelidj-t  mint politikai foglyot az Evin börtönben tartották fogva 2 évig és 7 hónapig.

Mi köze mindennek a vízhez? Egy nagyon jó példa!

A börtönben fedezte fel a víz gyógyító erejét. A véletlennek köszönhetően. Egy éjjel egy gyomorfekéllyel küzdő fiatal rabot kellett gyógyítania, akinek erős fájdalmai voltak. Mivel semmilyen gyógyszer nem állt rendelkezésére, ezért  adott neki 2 pohár vizet. 8 percen belül a rab fájdalmai megszűntek. Ezt követően a rabnak minden harmadik órában újabb 2 pohár vizet kellett innia és teljesen fájdalommentessé vált az ott töltött további 4 hónap alatt.  Így a börtön további hónapjai alatt intenzív kutatásba fogott, hogy megismerje a víz megelőző és gyógyító hatását

1982-ben, szabadulása után Dr. Batmanghelidj megszökött Iránból és Amerikába költözött. Ott kezdte el kutatni az emberi test krónikus, véletlenszerű kiszáradását. 1992-ben megírta első önálló könyvét “Your Body’s Many Cries for Water”  / A tested víz után sír /címen. Azt állítja, hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátoraA test fájdalommal jelzi a vízhiányt. A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő, mint az asztma, köszvény, ízületi gyulladás, magas vérnyomás, időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex.

A Dr. üzenete a világnak:

Nem beteg vagy, hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságod!

 

 

MILYEN ÉRDEKES ADATOKAT KÖSZÖNHETÜNK A VÍZRŐL, ÉS A KISZÁRADÁSRÓL ENNEK AZ ORVOSNAK?

 

Képtalálat a következőre: „vízivás jelentősége”

 

Hogyan száradunk ki?

A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel.  Ez utóbbival  “csak” 1-2 litert.

Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve folyadékkal és étellel kell pótolni.

Az elvesztett vízmennyiséget jelentősen megnövelheti a mozgás, izzadás, láz, hasmenés, betegség. A megnövekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka az intenzív testmozgás és az izzadás. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők, a fiatal felnőttek és a sportolók. Ők vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúság érzetüket vagy képesek észlelni és nem tudnak időben tenni valamit.

Honnan tudom, hogy kiszáradtam?

Ha szomjas, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjei már kiszáradtak. A száraz száj a kiszáradás legutolsó jele kellene, hogy legyen.

Képtalálat a következőre: „vízivás jelentősége”

 

Mennyi vizet kellene innunk?

Dr.  Batmanghelidj szerint 10 kg testsúlyonként 3,33 deciliter víz szükséges.

Mit kellene inni? Mit nem szabad inni?

A tiszta, természetes víz ajánlott

Kerülje a szénsavas vagy cukros italokat. A magas cukortartalma és mesterséges alkotórészei veszélyesek az egészségre. A szóda kiszárít.

Tea, kávé, üdítő vizet tartalmaz ugyan, de vízhajtó hatásuk miatt kiüríti a testedből a vizet. Ne számítson ezekre az italokra, ha a napi folyadékpótlást számolja a nap végeztével, hogy mennyi folyadékot fogyasztott.

Az rendben van, ha alkalmanként iszik ezekből a folyadékokból ez nem tilos, de ha rendszeressé teszi és nem iszik hozzá elég tiszta vizet, akkor hosszú távon komolyan kockáztathatja az egészségét.

A tiszta víz a legjobb választás. Ha az egészséges életmód mellett kötelezi el magát, tegye mindennapi szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást.

Honnan tudhatja, hogy a csapvíz biztonságos?

Kapcsolódó kép

 

Majdnem a legtöbb városi víz iható minőségű. Erről a vízműveknek kell gondoskodniuk. Ha kételékedünk a víz ihatóságáról nyugodtan érdeklődjünk a vízműveknél. Sokan fogyasztanak különböző ásványvizeket,ez is megoldás a tiszta víz fogyasztására. Ha még biztosabbak szeretnénk lenni a CaliVita forgalmaz Víztisztító berendezést ami több funkcióval rendelkezik a még jobb tisztább vízivásért. Csak ha kiszámoljuk 1 évben mennyi ásványvizet fogyaszt a család, mennyibe kerül az ásványvíz? Cipekedés, müanyagflakonok, és még sorolhatnám. Kb 1 év alatt megtérül a viztisztító az Aquarion ára! És mindezt az saját otthonában élvezheti.

Képtalálat a következőre: „calivita viztisztító”

Bőbebben az a viztisztitó és ionizáló készülékről >>

Tippek, hogy megelőzd a kiszáradást.

Kezdd jól a reggeled. Mikor a legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva legyen az első dolgod, hogy egy nagy pohár vízért nyúlsz – még a kávé előtt. Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani véráramot.
Igyál egy pohár vizet  lefekvés előtt is.
Iktass be rendszeres vízivási szüneteket.
Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után. Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Ihatsz vizet étkezés közben is, és bármikor, mikor úgy érzed.

 

Érdekességek a vízről  Dr.  Batmanghelidj szerint.

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva – más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást. Amikor fáradtnak érzed magad és nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz – ez a kiszáradás jele.

És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió – ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa át.

Azután a testnek van „aszály programja” is, melyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek.

Az „aszály program” annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti. A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észreveszi. Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az „aszály-program”-ot, és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet.

Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi anyagot a magas vérnyomás teljesen megszűnhetne.

Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás. Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%- a a sejtek belsejéből jön ki, 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer – összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki. Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test „aszály-program”-ja, mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-ot a sejtekbe.

 

Tudta, hogy az az ideális, ha a testsúlyt nézi, és 30 kilogrammonként 1 liter vizet számol? Ha nincs módja forrásvíz, vagy tisztított vízivásra, akkor szénsavmentes ásványvizet, amiben az összes oldott ásványi anyag tartalom 500-600 mg/l körül, vagy alatt van. A lényeg, hogy a kávé, a leves, az üdítő nem számít.

Sokan nem tudják, hogy ez az egyszerű dolog mennyit jelent.

  • Hogy a fejfájások nagy százaléka (ha nem szervi probléma okozza) a kevés vízivásnak köszönhető.
  • Nagyon sokan a szomjúságot tévesen éhségnek érzékelik és esznek és híznak, miközben a szervezetük szomjazik.
  • Vannak nők akik rengeteg pénzt költenek mindenféle hiper-szuper arckrémekre, és bőrük mégsem akar olyanná válni, mint a reklámban a kisminkelt modeleknek. Ezt persze hiába is várja, ha eleget iszik a bőrén is látványosan észre fogja venni a változást. Megváltozik az állaga, az apró ráncok kisimulnak, a színe sem az a fakószürke lesz többé. Bőre üdévé és frissé fog válni.
  • Sokan, akik gyógyszert, vagy táplálék kiegészítőt szednek, beveszik egy fél pohár vízzel a több szemből álló napi adagot. Hogyan fog az eljutni oda ahova kell, ha nincs, ami odaszállítsa?

És még sorolhatnám tovább, hisz a tiszta víz testünk létfontosságú alkotórésze.

Oldószer és vivőanyag, segíti a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges égéstermékeket. Elengedhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez, a biokémiai folyamatokhoz és a hőszabályozáshoz. 

Hogyan szoktassa magát a ivásra? 

A munkahelyemen minden reggel az asztalra tettem egy 1,5 l-es vizes palackot, azzal a szent elhatározással, hogy mire letelik a munkaidő, a palacknak ki kell ürülnie. A kolleganők is minden reggel 1 flakon vízzel érkeznek. Nem azért ittam, mert szomjas voltam, hanem azért, mert az eszemmel tudtam, hogy vízre van szüksége a szervezetemnek. Eleinte csak akkor jutott eszembe, hogy inni kell mikor megláttam a vizes flakont. Aztán ahogy szegény kiszáradt szervezetem kezdett hozzászokni a vízmennyiséghez, már éreztem a jó hatást nem éreztem azt, ha nem kívánom a vizet akkor is inni kell. És egy idő múlva már nem azért ittam, mert muszáj, hanem mert kívántam. Így van ez a mai napig. Sehová nem megyek víz nélkül, mert teljesen az életem részévé vált a vízivás.

 A pozitív hatást, szó szerint a saját bőrömön tapasztalom minden nap.

Ha tisztított, szűrt, esetleg lúgos vagy oxigén dús vízre vágyik

keresse Webshopunkban a Víztisztító és Ionizáló berendezést

az Aquariont!

Kapcsolódó cikk ami Önt érdekelheti >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr7412524909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása