Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

Nyár, szabadság, utazás nyaralás, harmóniában saját magunkkal

2017. június 19. - Ildijó
imagel203 jpg
Az egész éves kemény hajtás után felüdülés élvezni a napsütést, strandra járni és utazni. 
Annyi önfegyelem után ilyenkor talán kevesebbet törődünk az egészségünkkel is, ezért most összeszedtünk néhány jó tanácsot, amivel nem tűnik akkora áldozatnak az odafigyelés!
 

Utazás és környezetváltozás során a nem megszokott élelmiszerek sokaknak okozhatnak átmeneti bél- és gyomorrendszeri problémákat, elrontva ezzel a nyaralást. Erre célszerű felkészülni, és már utazás előtt elkezdeni probiotikumokkal és prebiotikumokkal kiegészíteni az étrendet. Kutatások igazolják, hogy bizonyos probiotikus törzsek képesek csökkenteni az utazók hasmenéseként emlegetett fertőzések kockázatát, az inulin mint prebiotikum pedig táplálja a bélflórát, hogy az védeni tudja a szervezetünket. Az inulin enyhíti a hasmenést, vízoldékony rostként pedig szorulás esetén is segítséget nyújthat. Új termékünkkel, a Pure Inulinnal nem cipelsz a bőröndben felesleges segédanyagokat, csak 100% inulint!

A téli fehérséget a pár hetes nyaralás alatt egészséges barnaságra cserélni nagyon csábító, de hogy ráncaidat nézegetve ne bánd meg pár év múlva ezeket a napfürdőket, tarts be pár alapszabályt!

Strandolás, napozás után hidratáld bőrödet! Még fényvédők mellett is szárítja a bőrt a napozás, nem is beszélve arról, hogy bár esztétikailag rövidtávon szép eredményt hoz, valójában károsítja a bőrt. Ezért egy kímélő tusfürdővel érdemes lemosni a bőrt, ilyen a biogazdálkodásból származó OrganiCare Bath&Shower tusfürdő. Ez olyan bőrnyugtató és tápláló anyagokkal hidratálja a bőrt, mint az aloe, a sheavaj és az antioxidáns E-vitaminban gazdag búzacsíraolaj. Ezeket az értékes bioalapanyagokat gyűjtöttük össze számodra az OrganiCare Body Lotion testápolóban is, melynek diszkrét, uniszex illata lehetővé teszi, hogy a család összes tagja örömmel használhassa napozás után.

Az UV-sugárzást tulajdonképpen olyan támadásként kezeli a szervezet, ami fokozza a szabad gyökök képződését, ezek pedig károsítják a fehérjéket (például a kollagént), de magát a DNS-t is, és kisebb-nagyobb gyulladási folyamatokat indítanak be, ezért célszerű belülről is védeni a bőrt. Ma már tudjuk, hogy a béta-karotin képes a napozásra érzékeny emberek leégését enyhíteni, így célszerű röviddel a nyaralás előtt és alatt is béta-karotinnal védeni bőrünket, különösen, ha az érzékeny!

A nyaralás alatt gyakrabban fordulnak elő kisebb horzsolások, sérülések, és olykor a szúnyogok is támadásba lendülnek. Az OrganiCare Rescue Gel elsősegély balzsam biogyógynövény összetevőinek köszönhetően gyors enyhülést hoz csípések, horzsolások, napégés esetén. Legyen mindig ott az úti csomagban ez a praktikus, golyós kiszerelésű termék, hogy valóban önfeledt legyen a nyaralás!

Fontos tudnivalók

Pure Inulin: Ha elkezded a Pure Inulint használni, gondoskodj a megfelelő folyadékfogyasztásról is! Érdemes a napi dózisra fokozatosan ráállni. Az egyéb gyógyszereket, étrend-kiegészítőket legalább 2 óra különbséggel vedd be!

Beta-carotene: Dohányosok és azbeszttel dolgozók kérjék ki orvosuk véleményét a készítmény alkalmazása előtt. A béta-karotin nem helyettesíti a külső UV-védelmet. A hosszú távon, magas dózisban szedett béta-karotin megszínezheti a tenyeret és a talpat, ez azonban nem kóros, és a pótlás szüneteltetésével a jelenség is megszűnik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr112606601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása