Vitamin és Harmónia

Vitamin és Harmónia

Változás az életkorban, változás az étkezésben

2017. június 21. - Ildijó

A baba a mama és a nagyi is mást szeret enni

image082 jpg
Együnk a korunknak megfelelően!
  
Helyes táplálkozás minden életkorban!
 

Ahogy telik az idő az életkor előrehaladtával, fontos jobban oda kell figyelünk táplálkozásunkra. Megfigyelhető, hogy változnak az étkezési szokásaink, igényeink is. Az alapelv minden életkorban az egészséges, kiegyensúlyozott étrend követése, de a különböző életszakaszokban változás figyelhető meg más-más tápanyagokra van szükségünk. Érdekesek a változások, amit eddig szerettem, ma már miért nem?

 

 Születésünk után

Képtalálat a következőre: „babás képek”

Születésünk után az első az egyetlen és legfontosabb táplálék a számunkra az anyatej, ami minden olyan tápanyagot tartalmaz amire szükség van a kiegyensúlyozott, harmonikus fejlődés érdekében. Hónapok után elkezdődik a hozzátáplálás időszaka, amikor egyre több és teljesen új ízekkel és egyre több és újabb alapanyagokkal ismerkedünk meg. Már egészen kicsi korban elkezd kialakulni a szeretem, nem szeretem időszak. Sok kis gyermek nem szívesen eszik zöldséget, gyümölcsöt, pedig nagy szüksége lenne a szervezetének fejlődése érdekében. Ebben az esetben segítségül hívhatjuk a vitamin készítményeket. A CaliVita vitamin készítményeit szívesen fogyasztják a gyerekek, nincs utóízük, természetes anyagokbó készülnek és színezék mentesek.

A kamaszkorban

Képtalálat a következőre: „kamasz képek”

A kamaszkor elérésekor is nehéz dolga van a szülőnek, ha egészséges táplálkozást szeretné előnyben részesíteni, mert egy kamasz mindent megkérdőjelez, kétségbe von, mindent kiszeretne próbálni és ez az étkezés területén is így van. Sokkal menőbb a haverokkal egy gyorsétteremben bekapni valamit, inni az energiaitalokat a cukros üdítőket, mint az egészséges táplálkozásra oda figyelni. Sokukat nem érdeklik ezek a dolgok, pedig elkövetkező életüket is megkeserítheti a mértéktelen mesterséges élelmiszerek fogyasztása. Elhízás, cukorbetegség és még sorolhatnám. Figyelni kell a kamaszokra, hogy ezek a fajta étkezések ne váljanak szokássá, mert nagyon nehéz lesz később ezen változtatni.

Tovább olvasom >> bővebben a témában csecsemő kortól az idős korig

szerző: Ildijó

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1712611417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása